Köszöntő

Tisztelt Szülő, Kedves Diák!


Köszöntöm Önt a Székesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégium és a Nemes Nagy Ágnes Kollégium közös honlapján!

A kollégium legfontosabb feladata az, hogy olyan tanulóknak, akik a választott pályájukra felkészítő iskolától távol laknak, biztosítsa az oktatásban történő részvétel lehetőségét.


Önök most egy egyedülálló, az életben megismételhetetlen utazás kezdetén állnak. A diák először kerül tartósan távol a szülői háztól, és megteszi első lépéseit az önállósodás felé, a szülő pedig először éli át azt, hogy a gyermeke otthonától távol (majdnem) önállóan éli az életét. A gyermekkor lezáró szakasza és a fiatal felnőtt lét élményei, tanulmányai, tapasztalatai és kialakított kapcsolatai meghatározóak lesznek úgy a gyermek, mint a szülő egész hátralévő életében.

Kollégiumaink több mint negyven éve látják el a feladatukat a Koronázóvárosban. Ez alatt hatalmas tapasztalatra tettek szert abban, hogy ezt a csodálatos életszakaszt hogy tudják olyan nevelési folyamattal segíteni, amely a tanulót iskolai munkájában támogatva, nevelve, fokozatosan egyre nagyobb szabadságot engedve végül négy-öt-hat év után az életben a helyét megállni képes fiatal emberként engedi útjára.

Intézményeink kiemelkedő tehetséggondozó tevékenység színterei, falaink között működik az Arany János Tehetséggondozó Program, tanulóink számos megyei és országos versenyen bizonyították már rátermettségüket. Folyamatosan változó foglalkozási kínálatunk hatékony segítséget nyújt az iskolai feladatok megoldásában és a szabadidő tartalmas eltöltésében. 

Ez a honlap azért jött létre, hogy bepillantást nyerhessenek közösségünk mindennapjainkba, amelyhez reményeink szerint Önök is mihamarabb csatlakoznak. 

Dr. Borók László
Intézményvezető
Image

Kapcsolat

József Attila Középiskolai Kollégium

  • +36-22/500-827
  • info@albakoli.hu
  • fiu@albakoli.hu
  • 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u.13

Intézményünk elismerései:


Nemes Nagy Ágnes Kollégium

  • +36-22/312-072
  • lany@albakoli.hu
  • 8000 Székesfehérvár, Gyümölcs u. 13.


Intézményünk elismerései:Fenntartó:
Székesfehérvári Tankerületi Központ
Cím: 8000 Székesfehérvár, Petőfi u. 5. • Telefon: +36 (22) 795-240 • E-mail: szekesfehervar@kk.gov.hu
OM azonosító: 040659
albakoli 2022
line-shape line-shape