Információk

Pentelei parkerdő - erdei tornapálya

AJTP kollégiumi programhétvége a környezettudatosság jegyében

Az AJTP 9.e és 9.d osztálya kollégiumi programhétvége keretében kerékpáros kirándulást tett a Sárpentelei parkerdőben. A hétvége programjait Nyikus Norbert tanár úr a fenntarthatóság, környezettudatosság jegyében szervezte meg. A diákok  összesen 15 km-t kerékpároztak, megismerkedtek az erdő növény- és állatvilágával, végigmentek az erdei tornapálya gyakorlatain. A környezet megóvása, a testmozgás és a közösségi élmény egyszerre volt jelen ezen a szép délutánon. Máskor is megyünk, mert nagyon jól éreztük magunkat! :) 

AJTP-s lakatolás a híres pécsi lakatfalnál

Székesfehérvári sikerek az Országos AJTP Művészeti Fesztiválon

A székesfehérvári AJTP 9.e és 9.d osztálya szép sikereket ért el az Arany János Tehetséggondozó Program Országos Művészeti Fesztiválján, melyet minden tanévben Pécsett rendeznek meg. Tánc kategóriában ezüst minősítést kapott Kovács Andrea, Király Linda, Nagy Enikő és Rostás Amina. Nagy Enikő szólóének kategóriában Különdíjat szerzett. Gratulálunk a díjazottaknak!

Túra a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban

Magyar történelmi emlékek nyomában jártak az AJTP 9.e és 9.d osztályos tanulói Horvátországban

Horvátországban jártak nyári tanulmányi kirándulás keretében az Arany János Tehetséggondozó Program 9. e és 9.d osztályos tanulói. Az úticélok között szerepelt Csáktornya, Varasd, Zágráb, Fiume, Abbázia, Kopács, Eszék, Kórógy és Kiskőszeg, ahol a magyar történelem számtalan emlékével és helyi magyarokkal is találkozhattak és beszélgethettek diákjaink. A városnézések és a kulturális emlékek megtekintése mellett azért jutott idő túrázásra a Plitvicei-tavak Nemzeti Park területén és egy kis felfrissülésre is Opatija szabadstrandján. Hatalmas közösségi élmény volt az egész csoportnak! Már várjuk a következő nyarat! :)

 

Városnézés Krakkóban

Felvidéki nyári tanulmányi kiránduláson jártak az Arany János Tehetséggondozó Program 10-11. osztályos diákjai

Az Arany János Tehetséggondozó Program 10. és 11. osztályos diákjai felvidéki nyári tanulmányi kiránduláson vettek részt 2022. júliusában. A 7 napos programban Zólyom, Körmöcbánya, Poprád, Szepesváralja, Bárfa, Eperjes, Lőcse, Igló, Ótátrafüred, Késmárk, Árva vára,  Dunajec, Zakopane, Krakkó, Auschwitz és Kassa meglátogatása is szerepelt. A tanulóink a városlátogatások és a kulturális emlékek megtekintése mellett saját kiselőadással is készültek Szlovákia és Lengyelország történelmi, irodalmi és művészeti tudnivalóiból. A tudásunk bővítése mellett életre szóló emlékeket és élményeket szereztünk!

Kapcsolat

József Attila Középiskolai Kollégium

  • +36-22/500-827
  • info@albakoli.hu
  • fiu@albakoli.hu
  • 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u.13

Intézményünk elismerései:


Nemes Nagy Ágnes Kollégium

  • +36-22/312-072
  • lany@albakoli.hu
  • 8000 Székesfehérvár, Gyümölcs u. 13.


Intézményünk elismerései:Fenntartó:
Székesfehérvári Tankerületi Központ
Cím: 8000 Székesfehérvár, Petőfi u. 5. • Telefon: +36 (22) 795-240 • E-mail: szekesfehervar@kk.gov.hu
OM azonosító: 040659
albakoli 2022
line-shape line-shape