Székesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégium

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Rólunk

Üdvözöljük a Széjesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégium - ismertebb nevén a JAK - honlapján. 

Intézményünk 1977. szeptember 1-én kezdte meg működését a Széchenyi utcai toronyépületben, tehát éppen 45 éve fogadjuk a diákjainkat. Nyolc emeleten tizenegy kollégiumi közösség várja a tanulókat, biztosìtva számukra a lakhatási és tanulási feltételeket, valamint a szabadidő hasznos eltöltését szolgáló foglalkozásokat. Középiskolai tanár végzettségű nevelőtanáraink hatékonyan képesek segíteni a diákok iskolai felkészülését.

A kollégiumban a fiúk háromágyas szobákban kerülnek elhelyezésre, a mosdó a folyosón található. Minden emeleten tanulószoba, számos foglalkoztató helyiség (pl. színházterem, konyha, képzőművészeti műhely), valamint jól felszerelt konditerem, szauna, könyvtár, kosárlabdapálya, és kivilágítható (kispályás) futballpálya várja a tanulóinkat. 

Image
Image
A közeli lánykollégiumban diákjaink napi háromszori étkezést igényelhetnek, rendszerint este is meleg étellel. Szolgáltatásaink közé hétköznaponként reggel 7.00 órától 15.00-ig ápolónői ügyelet is tartozik.

A kollégiumban több mint 30 különféle iskolai felkészítő csoport, szakkör és érdeklődési kör működik. A Nemes Nagy Ágnes Kollégiummal közösen több mint húsz éve működtetjük az Arany János Tehetséggondozó Programot, amelynek köszönhetően több száz hátrányos helyzetű tanulónak nyílt lehetősege a felsőoktatásban továbbtanulni. Erőemelő csapatunk (JAK Erőemelő DSK) számos országos és diákolimpiai első helyezést ért el egyéni indulóink révén és csapatban egyaránt.

Tanulóink kényelmét és iskolai felkészülését szolgálja a minden lakószobánkra kiterjedő Wi-Fi lefedettség (Eduroam). Rendezvényeinken minden diákunknak lehetőséget adunk szereplésre, megmérettetésre.

A kollégiumban a 2000-es évektől komoly minőségügyi tevékenység bontakozott ki: felvállaltuk a minőségi díjakhoz kapcsolódó rendszeres monitoring tevékenységet, amelynek nyomán intézményünk 2008-ban Elkötelezettség a Kiválóságért (Committed to Excelence) elismerést, 2009-ben Regionális Minőségi Díjat, 2011-ben pedig IIASA SHIBA díjat nyert. 

A fentebb felsoroltak, a szolgáltatásaink, a programjaink és projetjeink, a minőségi díjak, a pedagógusaink szaktudása és elkötelezettsége természetesen mind csak eszközök. Legfőbb küldetésünk, a magukért, a környezetükért, és a közösségért egyaránt felelősséget vállalni képes fiatal felnőttek nevelése. 

 

Image

Kapcsolat

József Attila Középiskolai Kollégium

  • +36-22/500-827
  • info@albakoli.hu
  • fiu@albakoli.hu
  • 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u.13

Intézményünk elismerései:


Nemes Nagy Ágnes Kollégium

  • +36-22/312-072
  • lany@albakoli.hu
  • 8000 Székesfehérvár, Gyümölcs u. 13.


Intézményünk elismerései:Fenntartó:
Székesfehérvári Tankerületi Központ
Cím: 8000 Székesfehérvár, Petőfi u. 5. • Telefon: +36 (22) 795-240 • E-mail: szekesfehervar@kk.gov.hu
OM azonosító: 040659
albakoli 2022
line-shape line-shape